O Magneziju - Osimagnezium

Pojdi na vsebino

Kako deluje ŐSIMAGNESIUM?

Osimagnezium
Objavil v blog ·
ŐS        ŐSIMAGNESIUMESIUM
 
Magnezij v olju ŐSIMAGNESIUM je edinstven mineral, pridobljen izpod dna nekdanjega morja Zechstein, na globini 1500-2000 metrov. Zechstein je starodavno morje, ki se skriva več tisoč metrov pod zemeljsko skorjo. Zaradi mesta, kjer se nahaja, in dejstva, da je zavarovan pred vsemi negativnimi okoljskimi vplivi sodobnega sveta, predstavlja najčistejši možen pristen vir magnezijevega klorida. Ta farmacevtsko čist in visoko aktiven mineral pridobivajo z najsodobnejšimi biotehnološkimi metodami.
 

ČUDEŽNI MINERAL
 
V kitajski medicini je magnezij znan kot čudežni mineral. Že pičlih nekaj gramov magnezija pripomore k normalnem poteku številnih biokemijskih reakcij v človeškem telesu, ki so odgovorne za uravnavanje srčnožilnih procesov in proizvodnjo energije. Magnezij je nepogrešljiv mineral z nespornim ugodnim vsestranskim vplivom na zdravje. Za splošno zdravje in dobro počutje je skoraj tako pomemben kot voda ali zrak. Oskrba celic s potrebno količino tega minerala bo poskrbela za čvrste kosti, zobe, hormonsko ravnovesje v telesu, sijočo kožo, zdravo živčevje in prineslo številne druge ugodne učinke za zdravje. Izdelki s prvobitnim magnezijem, ki vsebujejo ultra čisti koncentrat naravnega magnezijevega klorida in druge elemente v sledeh, so osnova za izdelavo magnezijevega olja, solnih kopeli in gelov, namenjenih za čezkožno uporabo. Na ta način dosežemo najvišjo možno raven absorpcije v telesu.
 
KORISTI TOPIČNEGA MAGNEZIJA
 
Koža je največji organ v človeškem telesu. Opravlja številne naloge, od dihanja do razstrupljanja, ter igra ključno vlogo pri preskrbi telesa z esencialnimi minerali
 
Nekaj pozitivnih učinkov starodavnega magnezija:
 
·         obnovi ravni magnezija v celicah
 
·         je naravni element, odgovoren za varovanje celic pred poškodbami
 
·         pripomore k razstrupljanju
 
·         lajša bolečine in krče v mišicah
 
·         blaži stres in ugodno vpliva na splošno počutje
 
·         spodbuja nastajanje zdravih kožnih celic
 
·         spodbuja normalno delovanje mišic
 
·         pozitivno vpliva na energijske ravni v telesu
 
·         pripomore h krepitvi imunskega sistema
 
·         uravnava hormonske ravni
 
·         pomirja čezmerno aktivne živčne celice
 
·         prispeva k mirnemu spancu
… in ima še številne druge ugodne učinke na zdravje
 
Izdelki ŐSIMAGNESIUM vsebujejo ultra-čisti magnezij, pridobljen izpod dna nekdanjega morja Zechstein, na globini 1500-2000 metrov. Zaradi mesta, kjer se nahaja, in dejstva, da je zavarovan pred vsemi negativnimi okoljskimi vplivi sodobnega sveta, predstavlja najčistejši možen pristen vir magnezijevega klorida, ohranjen v svojem prvobitnem energijskem stanju.

Kako deluje ŐSIMAGNESIUM?
 
ŐSIMAGNESIUM je, za razliko od mnogih drugih dopolnil z magnezijem, transdermalno (čezkožno) dopolnilo z magnezijem s številnimi izjemnimi lastnostmi. ŐSIMAGNESIUM se nanaša neposredno na kožo, preko katere se absorbira. Na ta način lahko magnezij hitro doseže tkiva in celice, kjer je najbolj potreben.
 
KAKO DELUJE TRASDERMALNA ABSORPCIJA?
 
epidermis      dermis                       podkožno maščevje

 
 
Človeško kožo bi lahko primerjali z debelo plastjo tkanine. Na prvi pogled se zdi neprepustna, v resnici pa je prekrita z nešteto drobnimi porami, ki se odpirajo v globlje ležeče plasti. Te pore omogočajo koži, da absorbira aktivne učinkovine, kot na primer magnezij. Transdermalna uporaba ima številne ugodne učinke na zdravje, med drugim takšni pripravki pomirjajo in blažijo bolečine. Primerni so za uporabo na najrazličnejših področjih, na primer v pediatriji in v športni medicini. Transdermalna dopolnila olajšajo absorpcijo svojih učinkovin, saj jim ni treba potovati skozi prebavila. Zaradi te značilnosti so transdermalna dopolnila zelo priljubljena, saj ne povzročajo prebavnih težav in ne vplivajo na druge telesne organe. Aktivne učinkovine je mogoče dostaviti v  sistemski obtok skozi kožo tudi različnimi geli, losjoni, balzami in pršili. Tradicionalne oblike dopolnil, kot so kapsule in tablete, so se izkazale za manj učinkovite, saj potujejo skozi želodec, kjer jih lahko razredči želodčna kislina ali pa njihov učinek radikalno zmanjšajo prebavni encimi. Lokalni nanos poleg tega omogoča dostavo magnezija neposredno na mesta, kjer je najbolj potreben, kar posledično pomeni večjo učinkovitost.
 
KATERE SO PREDNOSTI TRANSDERMALNIH SNOVI?
 
Z vsrkanjem preko kože lahko transdermalna zdravila dosežejo prizadete predele, ne da bi na poti izgubila večino svojih učinkovin. Ker se ta zdravila izognejo prvemu prehodu skozi jetra ali želodec, navadno nimajo nikakršnih hudih niti blagih neželenih učinkov. So priljubljena rešitev v primerih, ko se želimo izogniti stranskim učinkom kot sta nespečnost, težave s spanjem ipd. Zdravila se še vedno najpogosteje dajejo subkutano (dajanje inzulina pod kožo), peroralno (preko ust), intravensko (v žilo) in intramuskularno (injiciranje cepiv neposredno v mišico). Strokovnjaki in raziskovalci pa imajo vse več dokazov, da predstavljajo transdermalne poti uporabe učinkovitejšo alternativo bolj tradicionalnim metodam. Metode  uporabe, kot so na primer kožni obliži, olajšajo lokalno in konsistentno dajanje zdravil.
 
KAKO VEMO, DA ZARES UČINKUJEJO?
 
Kožni obliži so pogosto uporabljani zdravilni sistemi za apliciranje potrebnih učinkovin v telo in so na voljo v lekarnah po vsem svetu. ŐSIMAGNESIUM deluje na enakem principu, ki je dokazano učinkovit.
 
KAJ TO POMENI V ŠTEVILKAH?
 
Ameriška študija je pokazala, da so se pri osebah, ki so sodelovale v preskušanju, ravni magnezija 18 mesecev po zdravljenju zvišale v poprečju za 59,9 %. Z uporabo peroralnih pripravkov bi enak rezultat dosegli v bistveno daljšem času, v približno 9-24 mesecih.
 
Pri vsakem sodelujočem se je ravnovesje kalcija in magnezija v telesu v povprečju izboljšalo za okrog 25,2 %. Pri 78 % sodelujočih je bil viden tudi pomemben razstrupljevalni učinek.
 
Študija poudarja, da zvišanje ravni magnezija v celicah ni zgolj mogoče v vsakem primeru, temveč tudi ugodno vpliva na splošno zdravje, vključno s kostmi in srčno-žilnim sistemom.



Brez komentarjev


Nazaj na vsebino