Blog - gisa

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Blog

Objavil v Aroma razpršilci ·
Ultrazvočni aroma razpršilci

Ionizacijski ultrazvočni razpršilnik arom je izdelek zadnje generacije, ki omogoča sproščanje molekul eteričnih olj v ozračje, tako pa njihovi zdravilni učinki pripomorejo k bolj zdravemu bivalnemu okolju.
Pri ultrazvočnih napravah za uparjanje vode pride do posnemanja naravnega nastajanja negativnih ionov, kar se sicer v naravi dogaja v gozdovih ali v bližini slapov. Naprava ne uparja vode s pomočjo segrevanja, ampak na hladen način, s pomočjo ultrazvočnih vibracij, ki poskrbijo za učinkovitejše razprševanje eteričnih olj v zrak, zahvaljujoč temu postopku pa lahko molekule vode in olja ostajajo v zraku dlje časa in tako pripomorejo k bolj zdravemu ozračju.  Naprava eterična olja skupaj z vodo uparja hitro in s stalno hitrostjo. Za razprševanje arom ne uporablja toplote, ki bi spremenila ali uničila aktivne sestavine v eteričnih oljih in s tem zmanjšala njihovo učinkovitost, ampak temelji na hladnem uparjanju. Razprševanje s pomočjo ultrazvoka eteričnih olj ne zažge, kot se to zgodi pri nekaterih sistemih za razprševanje, ampak jih razprši tako, da jih navlaži; tako se koristno delovanje čistih eteričnih olj širi v ozračje. Ta revolucionarna in patentirana metoda tako imenovane »tehnologije za takojšnje pridobivanje pare z ultrazvokom« omogoča takojšnje občutenje koristnosti razpršenih arom eteričnih olj. To je najmočnejši in najučinkovitejši način za razprševanje eteričnih olj z uparjanjem mikrodelcev brez uporabe toplote, takojšnje uparjanje vode s pomočjo ultrazvočne tehnologije pa poleg tega poskrbi za naravno mikrovlaženje ozračja. Negativni ioni tudi pripomorejo k nevtraliziranju in zniževanju toksičnosti nekaterih elementov v zraku (onesnažene snovi/prosti radikali, ki onesnažujejo zrak, drobni prašni delci itn.

ZA KAJ VSE JE KORISTEN ULTRAZVOČNI RAZPRŠILEC AROM ?

Čisti ozračje, znižuje število prostih radikalov in sprošča prijetne aromatične vonjave. Pri hladnem uparjanju pride do popolnega razbitja eteričnih olj na mikrodelce, tako ustvarjena drobna para pa se hitro absorbira in je tako tudi najučinkovitejša. Razpršilnik predstavlja varno in hitro metodo razprševanja eteričnih olj. Ko raven vode doseže najnižjo točko, se aktivira funkcija samodejnega izklopa naprave. Voda z nekaj kapljicami eteričnega olja se s pomočjo ultrazvočnih vibracij razpršilnika (2,5 milijona vibracij na sekundo), ki olje razbijejo na mikrodelce, hitro razprši. Tako lahko človeško telo absorbira ionizirane delce vode in eteričnih olj. Kakovosten zrak pripomore k dobremu počutju, višji ravni energije in posledično k dobremu zdravju.


Aromaterapija

Aromaterapija alternativna zdravilska praksa, ki uporablja hlapne aromatične snovi naravnega izvora (eterična olja, smole, absolute z namenom izboljšanje človekovega zdravja in duhovnega stanja.
Sama beseda izvira iz grške besede: AROMA (dišava) + TERAPIJA (zdravljenje)=> zdravljenje s pomočjo dišav ali dišečih snovi.
Korenine aromaterapije segajo daleč v preteklost – v rabi je bila že pred več kot pet tisoč leti, njena uporaba pa je bila prvič zabeležena okrog leta 3500 pr. n. št. Aromaterapija je bila razširjena v številnih starodavnih kulturah, tudi v starem Egiptu, še zdaj pa jo redno uporabljajo v indijski ajurvedi in tradicionalni kitajski medicini. Stare civilizacije so eterična olja uporabljala kot temelj obrambe pred kužnimi boleznimi. Vsa eterična olja so namreč znana po antiseptičnem delovanju.  Hipokrat, oče alopatske medicine, je aromaterapijo menda uporabil celo v času kolere v Atenah – s posebno mešanico aromatskih dišav je preplavil mesto. Lahko rečemo, da se je osnovna oblika aromaterapije ohranila v nekaterih verskih obredih vse do danes. V templjih na Daljnem vzhodu med obredi še vedno prižigajo dišeče paličice in druga kadila ter jih polagajo na oltarje hinduističnih in budističnih božanstev. Tradicija sežiganja dišečih rastlin se je ohranila tudi v katoliških cerkvah, kjer med mašo pokadijo z dimom iz olibanuma. Opazovanja učinkov, ki jih imajo posamezne rastline na zdravje in počutje človeka, se je prenašalo skozi stoletja iz generacije na generacijo. To znanje se se postopamo izoblikovalo v sedanje zeliščarsko zdravilstvo iz katerega se je v svoji osnovi razvila aromaterapija.
Uporaba aromaterapije je zelo široka, denimo za čiščenje ter razkuževanje zraka in prostorov, odganjanje žuželk, preprečevanje okužb in prehladov. Aromaterapija pomaga pri raznovrstnih kliničnih in psihičnih težavah: za spodbujanje nekaterih psihofizičnih stanj, kot so zbranost, zadovoljstvo, dobra komunikacija in prijetno vzdušje, pa tudi kot pomoč pri težavah, kot so strah, občutek krivde, nespečnost in številne druge.
Zadnji prispevki
Mesečni prispevki
Kategorije
Copyright 2015. All rights reserved.
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni